Hoe dek je je tafel? Welke proviand is handig voor in je voorraadkast? Hoe eet je jezelf niet tonnetje rond aan guilty pleasures? Hoe maak je de perfecte mayonaise? Plannen voor een feestje, hoe pak je dat aan en wat serveer je?
In het boek ‘The Culy way of life’ geeft Monique van Loon jou heerlijke recepten, ultieme kooktips en ook nog eens vrolijke verhalen over hoe je er een ware lekkerbeklifestyle op na houdt. Ze schrijft heel persoonlijk zonder betweterig of pocherig te zijn over haar leventje als foodie. En dat is ze in hart en nieren. Zij is namelijk de vrouw achter het, in korte tijd immens populair en groot geworden, online magazine Culy.nl. Ja echt, Monique rocks niet alleen als persoon maar ook nog eens als auteur!
Ieder hoofdstuk begint met een persoonlijke inleiding waarna een aantal recepten volgen. Neem nou het hoofdstuk ‘Party time’. Daarin geeft ze uitleg hoe je een leuke uitnodiging maakt, waarom het handig is om een thema te kiezen en wat een slimme aanpak is voor drankjes en hapjes. Oja, en personeel op je feestje. Lees: hoe zet je je vriend of goede vriendin handig in zodat je zelf lekker kan fuiven en niet continue in de weer bent met je gasten pleasen met de versnaperingen. En dan volgt er een keur aan recepten voor lekkere hapjes en cocktails maar ook de perfecte antikatertips. Kijk, dat is nou handig!
En verder is dit boek van bijna 300 pagina’s doordrenkt met:
– meer dat 50 fijne, meestal best easy recepten
– handige low-budget tips
– een spoedcursus wijn
– geweldig uitspraken als: “Het leven is te kort om vieze dingen te eten”. So true!
– uitleg hoe je je eten goed fotografeert (oa voor op Instagram)
– leuke lijstjes met muziek voor bij etentjes
– smakelijke foodfoto’s, gemaakt door Denise van The Little Things.
– Monique’s favo adresjes om boodschappen te doen en restaurants
– en ja ook haar lievelingsblogs. Laat ik nou ook net tussen dat rijtje staan. Super! Thanks Monique!
En ik? Ik kan na het lezen concluderen dat ik aardig the Culy way of life leef. En dat Monique en ik elkaar de hand kunnen schudden als het op smaak aan komt. We zijn namelijk allebei ultimate zoet-zout junkies (krokante bacon uit de oven met bruine suiker mmmmjummie….!).
Wil jij dit perfecte handboek voor de wannabe foodie hebben? Dan maak je nu kans want ik mag 1 exemplaar van de uitgever weggeven. Laat hieronder, voor 4 december 2013, achter waarom jij dit boek nodig hebt om een echte foodie te worden en wie weet ben jij straks in het bezit van dit lekker dikke lekkere boek!
Titel: The Culy way of life
Auteur: Monique van Loon
Uitgeverij: Bertram & De Leeuw
Prijs: € 24,95
Lijkt me een leuk boek! Ben ook heel nieuwsgierig naar haar boek. Ik ‘ken’ Monique van de lifestylesite ‘Divided’ en daarna ‘Girlscene’…jaren geleden!!
Nu dus erg into the food! Ik ben vooral benieuwd naar de receptjes en waar ze graag zelf op restaurant gaat!
Wat leuk dat je Monique al zo lang volgt/kent. En leuke adresjes staan er zeker in het boek!
Dit lijkt me nou echt een kookboek waar je extra vrolijk van wordt, leuke verhalen lekkere recepten en dan ook nog geschreven door dit leuke mens. En wie weet wordt ik met haar hulp wel een echte foodie,
Een echte lekkerbek ben ik in ieder geval al wel dus wie weet 🙂
Kijk, als lekkerbek heb je zeker al een goede start en wie weet binnenkort met Monique haar hulp wordt je ook nog eens foodie. 😉
Sinds kort ben ik zelf een foodblog begonnen en Monique van Loon is mijn GROTE voorbeeld! Ik verwacht dus veel inspiratie op te kunnen doen uit haar boek. Inmiddels ben ik met 31 jaar iets te oud om nog cadeaus van Sinterklaas te krijgen, dus misschien via deze weg?!
Wat leuk dat je ook een foodblog bent begonnen! Er kunnen er nooit teveel zijn want je moet toch echt paar keer per dag eten dus alleen maar leuk als er nog meer inspiratie is. Veel succes ermee!
Dit boek heb ik nu al heel vaak op internet langs zien komen en ik heb het nog steeds niet “live” gezien. Ben dus wel heel nieuwsgierig. Of ik het echt nodig heb? Tsja, mijn kast staat vol kookboeken, maar ik word van elk boek nog steeds heel gelukkig.
Haha, ja je kan nooit teveel kookboeken hebben, helemaal mee eens. Echt leuk boek dit dus zeker aanrader om keertje live te bekijken mocht je achter het net vissen halverwege volgende week.
Monique en Culy zijn ook in België waanzinnig populair (en terecht!).
En ik ben helemaal fan van mooie, dikke en lekkere kookboeken!
Wat leuk dat Monique en haar site bij jullie ook zo bekend zijn!
Ik ben met mijn blog al aardiv opweg om eem foodie te worden.
zo heb ik dan ook al veel van haar gehoord en ik volg haar site regelmatig.
ben groot fan zou haar wel willen zijn! 😉
Ik wil al een tijd dit boek maar nog niet kunnen kopen.
dus ik zou er heel blij mee zijn
xxx
PS; ik vind je site heel leuk!
Wat leuk dat je ook een blog hebt en Monique een voorbeeld voor je is. Ze doet inderdaad waanzinnig toffe dingen. Zou ook wel in haar schoenen willen staan hoor! 😉
Ik ben al een foodie, maar je bent nooit te oud om te leren. Ik weet bijv. niets over wijnen en low-budget tips zijn altijd welkom. Mijn andere hobby is fotograferen. Kom maar op met die tips om mooie foto’s te maken. Ik maak zeker 3x per week een nieuw simpel gerecht en als het goed gekeurd wordt door de kinderen dan maak ik een foto en die komt in ons eigen kookboek. Als ze uit huis gaan krijgen ze deze mee. Als het lekker is zeggen ze uit zichzelf al, tijdens het eten, ‘doe maar in het boek’.
Ben heel nieuwsgierig naar het boek en doe dus graag mee met deze toffe aktie!
Wat een geweldig idee met jullie eigen kookboek! Ik wou dat mijn moeder dat had gedaan, wedden dat ik dan echt wel lekkerder at in mijn eerste jaar op kamers? Toen was ik erg goed in toetjes maken maar daar hield het dan wel op. Gelukkig is het allemaal goedgekomen. Wat zijn jouw kinderen mazzelaars, echt heel tof!
Simpel, lekker eten daar hou ik wel van (wie niet?), maar inspiratie, kennis en vaardigheden voor een kerstmaal doe je niet zomaar even op. Dus een spoedcursusje wijn, goede gerechten en pochen met je eigen gerechten dmv foto’s dat kan en wil ik wel leren!
Haha, ja het grote moment van het jaar: het kerstdiner! Dan is inderdaad dit boek een hele fijne want er staan genoeg lekkere recepten in. Wie weet wie weet… donderdag maak ik de winnaar bekend.
Dit toffe boek verdient een plek op mijn kookboekenplank in mijn nieuwe huisje. Voor surprise met vriendinnen ben ik op zoek naar leuke kookboeken waaruit ik iets lekkers kan maken voor op de avond zelf. Nu al zin om voor de 4 meiden de hele dag in de keuken te staan. Ik hou ervan om nieuwe gerechten te proberen en zo een eigen Culy way of life te creëeren. Daarnaast heb ik mezelf sinds kort aan de wijn en wil ik mezelf hier graag in verdiepen zodat ik zelf wijn kan kiezen bij mijn gerechten. Zou leuk zijn als ik het boek win.. En anders koop ik ‘m zelf 🙂
Wat leuk dat je zoveel plezier hebt in koken met vriendinnen. Ik vind dat ook echt super om te doen, gezellig met een wijntje erbij en wat knabbeltjes. Beter dan shoppen! 😉
Inderdaad, ik doe niks liever dan dat. De vorige keer stonden ze allemaal om me heen om te kijken hoe ik risotto maakte. Dat was echt leuk dat ik dat met ze kon delen. Nu stalken ze me met vragen over tips voor het bereiden van eten als ze iets niet weten, leuk! Ik ben ook altijd de persoon die ze kookgerelateerde cadeautjes geeft, nu ben ik bezig met een fornuis te maken voor surprise. 🙂
Ik volg Monique al vanaf Minettes.nl en ben als het ware met haar meegegroeid. Ik ging Girlscene volgen, vervolgens haar blogs over eten en koken lezen en ben sinds de start fan van Culy.nl. Ik hou enorm van koken, lekker eten en lang tafelen met vrienden. Haar boek op mijn boekenplank mist nog en ik zou ‘m graag aan mijn collectie willen toevoegen.
Wat leuk dat je Monique al zo lang volgt. En ja, dan zou dit boek wel op je plank thuis horen. Wie weet! Ik maak donderdag de winnaar bekend.
Of ik dankzij dit boek daadwerkelijk een “foodie” kan worden, dat weet ik niet. Maar wat ik hier lees over het boek spreekt me zeer aan. Er valt voor mij nog heel wat te leren. Wat koken voor mezelf betreft, zijn de mogelijkheden wat beperkt wegens voedselallergieën en -intoleranties. Maar als ik bezoek krijg (tel daarbij ook verjaardagsfeestjes) dan weet ik niet zo goed wat ik op tafel moet zetten. Verder dan wat prikkers en toastjes met zalmsalade en zo kom ik meestal niet.
Wat leuk om te horen dat je ondanks dat jij niet alles mag eten wel graag je gasten wilt verwennen met andere hapjes en drankjes. En een tip, ken je toevallig Larisse.nl? Zij maakt heerlijke jams, sausjes etc zonder allergenen. Misschien een tip voor jou?
Wauw geweldig boek. Die zou ik heel graag willen winnen!! Leuk dat er allemaal tips in staan, zoals het goed dekken van de tafel.
Ik ben zo benieuwd naar dit boek! Lees er hele goede recensies over en zou het super vinden om dit boek te winnen. Ik ben vooral benieuwd naar de lekkere adresjes in Amsterdam die ik nog niet ken!
Ik ben al een redelijke foodie, maar om 100% foodie te worden heb ik dit boek voor Sinterklaas gevraagd. Helaas doe wij maar cadeau’s tot 20 euro en ik heb mijn eigen geld net in m’n eigen bedrijf geïnvesteerd, dus voorlopig wordt het hem niet om hem zelf te kopen. Ik heb al door het boek gebladerd en hij ziet er echt te leuk en inspirerend uit dat hij wel in m’n boekenkast moét staan!
Ik zou van mijn vriend graag een echte foodie maken en hem dit heerlijke boek cadeau doen. Hij krijgt langzaam de smaak te pakken. Weet inmiddels hoe hij een avocado opereert, eieren splitst en chocolade au bain marie smelt. Gelukkig is mijn kook- en bakvirus besmettelijk. En hopelijk helpt the culy way of life ook nog een beetje 🙂
Wat leuk dat je je vriend aansteekt met het kookvirus. Daar heb jij natuurlijk ook wat aan! Die van mij pakt het helaas nog niet zo op en vindt het wel makkelijk als ik kook. Moest wel lachen toen hij vandaag riep: Yummie, je hebt pastinaak gekocht! Dat kent hij pas sinds we samen zijn en ik het kook ;-). Heeft jouw vriend ook van die ontdekkingen dankzij jou?
Oh, dat boek lijkt me zo tof! Ik ben druk bezig met het (naast mijn fulltime job) op de kaart zetten van mijn site over suikervrij eten. Met alle focus uiteraard op de recepten… Inmiddels kom ik om in de boeken over gezond eten… Maar wat nog mist, en dat is waar het boek van Monique zo goed in is, is alles daaromheen. Hij staat zodoende al lang op de wishlist!
Wat leuk dat je bezig bent met je site Blij Suikervrij. En inderdaad is het boek van Monique onderscheidend doordat ze zoveel over alles eromheen schrijft. Weer eens wat anders dan alleen recepten.
Dit boek zou ik dolgraag willen winnen omdat mijn zonen en ik dol zijn op lekker eten en ik de ambitie heb om een echte foodie te worden. Er is nog zoveel te zien en te leren en vooral te proeven. Stiekem hoop ik dat mijn culi genen overgedragen zijn op mijn jongste zoon. Een opleiding als kok of patissier lijkt me echt iets voor hem. Dus ook hij raakt hopelijk geïnspireerd door dit mooie boek.
Wat leuk dat je met je zonen zo geniet van lekker eten en wie weet ook nog een pro in de dop in huis hebt. Gaat vast goed komen!
Lijkt mij een veelzijdig, leuk en lekker boek.
In 2014 wil ik mee doen met http://www.restaurantday.org/ En om een goed restaurant voor 1 dag te zijn, kan ik nog wel wat tips gebruiken van Monique van Loon.
Wat leuk dat je 1 dag restaurantje wilt spelen! Nu staan er niet zoveel tips op dat gebied in het boek hoor, maar je steekt er vast wat van op. Bijvoorbeeld de tafelschikking en wijncursus. Nou, wie weet. Donderdag laat ik de winnaar persoonlijk weten dat die het boek heeft gewonnen.
Ik wil dit zo graag winnen, ik ben op weg om meer en meer foodie te worden, ik ben een spons, wil alles weten, leren en verbazen, met dit boek kunnen de kersjes op de taart gezet worden. Zo’n compleet boek, inclusief mijn favorieteblogs. Like like
Ten eerste ben ik groot fan van Monique en Culy (en eten) en ten tweede woon ik, na een aantal jaren samen gewoond te hebben met mijn vriend, sinds kort weer alleen, wat behoorlijk wennen is. Naast dat ik hem uiteraard heel erg mis (ik woon in België nu, hij in Nederland) moet ik ook weer wennen aan het koken voor maar 1 persoon, en ik hoorde dat er in dit boek hele lekkere, niet al te moeilijke gerechten staan voor als je alleen eet, dat zou dus ideaal zijn voor mij!
Daarnaast houd ik zo van eten dat ik het bijna nog leuker vind om er over te lezen dan om het te doen (bijna.. haha) ik heb hem hier nog niet in de winkels gezien dus ik ben heel benieuwd!
Hè ja, dat zal wel erg wennen zijn, zo’n nieuwe situatie. En dan weer voor jezelf koken is ook anders. Inderdaad staan in het boek aantal easy 1 persoonsgerechtjes want je moet jezelf tenslotte ook verwennen. Nou, zet ‘m op en ik laat de winnaar donderdag persoonlijk weten of ie het boek wint. Dus nog even afwachten…
Omdat ik nog ik nog een plekje over heb in mijn boeenkast 😉