Beaukoekjes
Hoera, een maand geleden is ons zoontje Beau geboren! Om dat te vieren heb ik voor de kleine man koekjes gebakken. Natuurlijk kan hij ze zelf nog niet eten maar dat maakt niet uit. Dan eet de kraamvisite ze maar in plaats van de standaard beschuit met muisjes.

Het gaat super met ons kereltje want hij groeit als kool. Dat komt doordat hij nu al heel goed kan zeggen dat ie honger heeft: NèNè. En hup, dan slokt hij als een dolle alsof hij een uitgehongerde leeuw is die even een mammoet gaat verstouwen. Wat een mooi mannetje!

Beau 4 weken

Met de komst van de kleine is heel uitgebreid koken op een wat lager pitje komen te staan, zo ook het bloggen. Geef me even de tijd om te wennen aan dit nieuwe leventje en dan ga ik straks weer los met lekkers.

Vlinderkoekjes voor Beau, 24 stuks
– 4 blaadjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
– 1 ei, losgeklopt
– 6 el blauwe muisjes
– ½ zakje vanillesuiker
– bakplaat bekleed met bakpapier

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de plakjes bladerdeeg op een snijplank met het plastic naar boven. Verwijder de plasticjes.
Bestrijk met een kwastje de het deeg dun met wat van het ei en strooi de muisjes erover.
Rol van elk plakje de twee zijkanten naar het midden op. Snijd de rolletjes in plakken van ongeveer 1 cm. Verdeel de stukjes over de bakplaat en druk ze een beetje plat. Bestrijk de bovenkant dun met wat van het overgebleven ei en strooi de vanillesuiker erover.
Bak de koekjes in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin en gaar.

Ps. Ook lekker met roze muisjes hoor!