maggic muffin hartige muffinVan deze cakejes ga je niet kabouters in je kamerplanten zien, windsurfen met je sokken of apenkooien in de bezemkast. Nee, deze muffins zijn magic omdat ze hartig zijn in plaats van zoet. Ook leuk om te maken als hartig gerechtje bij een brunch of high tea.

Courgettemuffins met fetaspread, 24 stuks

2 witte uien, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
110 ml zonnebloemolie, + 1 el olie om in te bakken
6 eieren
80 ml karnemelk
325 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
320 g courgette, geraspt (bijvoorbeeld met een mandoline)
4 el peterselie, fijngehakt
2 el munt, fijngehakt
2 el koriander, fijngehakt
75 g zuivelspread (bijvoorbeeld Philadelphia)
50 g feta, verkruimeld
Handje paarse radijs sprouts (oa te koop bij eco winkels)
24 muffinvormpjes
muffinbakvorm

Verwarm de oven voor op 200 graden. Fruit de ui met de knoflook in 1 el olie. Klop in een grote kom de eieren luchtig met een garde. Meng er de karnemelk en olie door. Spatel het bakmeel er in delen luchtig door en schep de courgette, het uimengsel en de kruiden gelijkmatig om. Breng op smaak met flink wat zout en peper.
Vul 12 muffinvormpjes in de bakvorm met de helft van het mengsel en bak in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Herhaal dit met de rest van het beslag.
Laat de cakejes minimaal 1 uur afkoelen. Meng de zuivelspread met de feta en roer glad. Smeer het fetamengsel op de muffins met een mes en versier met een plukje sprouts.

Kaasmuffins met zongedroogde tomaat, 12 stuks

4 eieren
5 el peterselie, fijngehakt
200 g hüttenkäse
125 g zelfrijzend bakmeel
80 g Parmezaanse kaas, geraspt
100 g zongedroogde tomaat, uitgelekt en in reepjes gesneden
50 g zuivelspread (bijvoorbeeld Philadelphia)
Handje tuinkers
12 muffinvormpjes
muffinbakvorm

Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop in een kom de eieren en de peterselie met een garde los. Klop er 60 ml water, ¼ tl zout en flink wat peper door. Roer de hüttenkäse, het zelfrijzend bakmeel, de kaas en de tomaat erdoor. Verdeel het beslag in de muffinvormpjes in de bakvorm. Bak de hartige muffins in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
Laat de cakejes minimaal 1 uur afkoelen. Smeer de zuivelspread op de muffins met een mes en versier met wat tuinkers.