Nee, dan bedoel ik niet mijzelf op de foto maar wat er in het BBQ roostertje zit: alle stukken van de kip, inclusief kop!

Middenin de woestijn van Wadi Rum – Jordanië – gingen we fikkie stoken en The Chicken van onze driver grillen. De kip was zo lekker, dat ik natuurlijk meteen het recept heb ontfutseld.

Voor 3 hongerige wolven:
– 1 hele kip is stukken
– 1 chilipeper in ringetjes
– sap van 2 citroenen
– 2 sjalotjes in parten
– flink wat zout
(De driver had er ook nog flink wat ve tsin doorheen gedaan maar dit goedje gebruik ik zelf liever niet in de keuken)
En verder nodig:
– authentiek houtvuurtje of BBQ
– BBQ rooster

Meng de ingrediënten door elkaar in een schaal en giet er een beetje water bij zodat de kipdelen tot de helft onder water staan. Dek de schaal af met plasticfolie en zet weg in de koelkast. Laat een dagje marineren.
Giet de marinade af en verdeel de kip over een rooster. Grill de kip langzaam in 40 minuten gaar op hete kooltjes en keer regelmatig om. Lekker met geroosterd platbrood en een salade van tomaat, komkommer, yoghurt en wat sinaasappelsap erover.

Thuis maakte ik dit recept met drumsticks en in plaats van een houtvuurtje gaarde ik de kip in de oven op de grillstand. Werd ook heel lekker, toch miste ik de smaak van een echt houtvuurtje, de rook in mijn ogen en het zand tussen mijn tanden…

Met dit recept doe ik mee aan het Foodblogevent van januari 2013 met als thema kip, bedacht door @Levinebaktbrood. Kijk hier hoe het werkt, misschien wil je ook mee doen?