{ fotografie Petra Steenkamer }

Ken je cakepops? Dat zijn kleine bolletjes op een stokje gemaakt van cake en mooi versierd. Broodpops zijn daar een variatie op, gemaakt van boterhammen in plaats van cake. Veel makkelijker en ook nog eens gezonder want je kan ze met hartig beleg maken. Leuk als traktatie maar ook lekker om je lunch op een stokje te eten. Voor het nieuwe Kixx magazine bedacht ik deze recepten.

Broodpops abrikozen met roomkaas (2 stuks)
– 1 snede donker brood
– 1 eetlepel roomkaas
– 4 gedroogde abrikozen

Snijd de abrikozen in heel kleine blokjes en leg klaar op een bord. Snijd de korsten van de boterham. Besmeer de boterham dun met wat van de roomkaas en snijd deze in de lengte door. Rol de boterhamstrook met de roomkaas naar binnen op. Houd de rol bij de zijkanten vast en besmeer de buitenkant lekker dik in met de resterende roomkaas. Rol de broodpop door de stukjes abrikoos heen. Prik de broodpop op een satéprikker met het uiteinde van de boterham aan de onderkant.

Broodpops paprika met kruidenkaas (2 stuks)
– 1 snede bruinbrood
– 1 eetlepel verse kruidenkaas
– ¼ groene paprika

Snijd de paprika in heel kleine blokjes en leg klaar op een bord. Snijd de korsten van de boterham. Besmeer de boterham dun met wat van de kruidenkaas en snijd deze in de lengte door. Rol de boterhamstrook met de kaas naar binnen op. Houd de rol bij de zijkanten vast en besmeer de buitenkant lekker dik in met de resterende kruidenkaas. Rol de broodpop door de stukjes paprika heen. Prik de broodpop op een satéprikker met het uiteinde van de boterham aan de onderkant.

Broodpops chocopasta met gekleurde hagel (2 stuks)
– 1 snede maisbrood
– 1 eetlepel chocoladepasta
– 2 eetlepels decoratiehagelslag

Strooi de hagelslag op een bordje. Snijd de korsten van de boterham. Besmeer de boterham dun met wat van de chocoladepasta en snijd deze in de lengte door. Rol de boterhamstrook met de pasta naar binnen op. Houd de rol bij de zijkanten vast en besmeer de buitenkant lekker dik in met de resterende chocoladepasta. Rol de broodpop door de hagelslag heen. Prik de broodpop op een satéprikker met het uiteinde van de boterham aan de onderkant.

Ook lekkere varianten:
– mascarpone met stukjes aardbei
– verse geitenkaas omwikkeld met parmaham
– pindakaas met stukjes gele paprika of hagelslag