Home made jam, pizza of appeltaart maken, dat is prima te doen. Zelf drank maken leek mij een lastig verhaal. Nu heb ik een geweldig boekje ontdekt waarin perfect staat uitgelegd hoe je de lekkerste sapjes, drankjes, likeurtjes en zelfs wijnen kan maken. Het heet Uit de tuin, in de fles.

Nu heb ik helaas geen tuin maar wel een mini balkon waar ik een poging doe van alles te laten groeien. Als de oogst mislukt ga ik gewoon wildplukken of desnoods naar de markt. Maar één ding staat vast: ik ga komende tijd pogingen wagen om mijn eigen perensiroop, limoncello en bramenwhiskey te maken. Of wat dacht je van lavendelwijn, brandnetelbier komkommergin… oooh ik ga helemaal los!

En wat zo fijn is aan dit boekje is dat er ook allemaal praktische tips in staan over waar je spulletjes kan vinden voor zelf brouwen, hoe leuke etiketten te maken en welke gewassen in welk seizoen te vinden zijn.

Omdat ik zo enthousiast over dit boekje ben ga ik er eentje weggeven! Laat hieronder een leuk idee voor een drankje achter en onder de reacties verloot ik het boekje Uit de tuin, in de fles. 26 mei 2012 maak ik de winnaar bekend.