Voor Moederdag iets kopen vind ik not done, dat is te makkelijk en niet persoonlijk. Iets zelf maken of organiseren is veel leuker, en dat vinden moekes ook. Dit jaar bakte ik deze taart voor de allerliefste mama van de wereld!

Hazelnootyoghurttaart met ganache van chocolade en crème de marron
Voor 10 personen (want is best machtig)
– 1 glas hazelnootmeel
– 2 glazen patent bloem
– 2 glazen rietsuiker
– ¾ glas volle yoghurt
– 3 eieren
– Snuf zout
– ½ zakje bakpoeder
– 2 zakjes vanillesuiker
Gebruik een picardie glas met een inhoud van zo’n 200 ml. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en giet deze over in een taartvorm met 18 cm doorsnee. Bak de taart in een voorverwarmde oven in zo’n 35 minuten. Controleer met een prikker of de taart gaar is, als deze er droog uit komt is hij klaar. Laat de taart afkoelen.

Ganache
– 80 g pure chocolade
– 50 g boter
– 200 g crème de marron
– 1 ei
Smelt de chocolade samen met de boter in de magnetron in 3 minuten op 750 watt. Roer halverwege alles goed door. Laat mengsel ietsje afkoelen. Klop met een mixer het ei schuimig. Voeg al kloppend het chocolademengsel toe totdat alles mooi egaal is. Roer er daarna met een lepel de crème de marron doorheen en laat dit half uurtje opstijven in de koelkast.
Snijd de taart met een kartelmes twee keer in de lengte door. Verdeel 2/3 ganache op de 2 stukken en smeer uit met een paletmes. Smeer de rest van de ganache aan de zijkant van de taart. Laat de taart een uurtje opstijven in de koelkast.
Knip een hart van papier, leg deze op de taart en strooi er poedersuiker met een zeefje overheen. Haal het hartje eraf en tatatataaaaa taart voor de liefste mama. Mijn mama vond het een heel lekkere verrassing!

Tip: hazelnootmeel kan je vaak in eco winkels vinden. Of maal hazelnoten in een koffiemaler fijn tot meel.