Af en toe weet ik tijdens het koken al dat een gerecht een nieuwe favoriet gaat worden. Dat komt doordat ik tussendoor heel vaak proef om te kijken of het wel lekker word. Nou, dit is dus heeeel lekker!
De combinatie van de aardse, zoete smaak van bietjes met de frisse kruiden, het romige van de kaas en de knapperige pistachenoten, daar ben ik in één klap verliefd op. Komt natuurlijk ook door al die mooie kleuren op mijn bord. Mij mag je voor deze salade midden in de nacht wakker maken!

Couscoussalade met biet
Genoeg voor 2 personen als hoofdgerecht, en met beetje geluk hou je nog wat over voor de lunch voor de volgende dag. Dat is wel lastig want het is zo’n lekkere salade dat je makkelijk 3x opschept (zoals ik).
– 1 rode ui, gesnipperd
– 1 teentje knoflook, fijngesneden
– Olijfolie
– 100 g couscous
– 1 tl groentebouillon
– 500 g gekookte biet
– Handje peterselie, grof gehakt
– Handje munt, grof gehakt
– Handje koriander, grof gehakt
– 75 gr zachte geitenkaas of schapenfeta
– Handje pistachenoten, grof gehakt
– ½ citroen
– Zout en peper

Fruit de ui samen met de knoflook in wat olie in een koekenpan. Doe de couscous in een grote kom, giet 150 ml kokend water op en roer samen met 1 el olijfolie en de groentebouillon goed door elkaar. Dek de schaal af met bijvoorbeeld een bord en laat de couscous in 10 minuten wellen.
Snij de gekookte bieten in stukjes en meng deze samen met de grof gehakte kruiden door de couscous. Rasp de gele schil van de citroen en breng samen met zout, peper en wat citroensap de salade op smaak. Brokkel over de salade de geitenkaas en strooi er de pistachenoten overheen. Lekker met merguez worstjes.