De Groene Garde
is een heerlijk kookboek met maar liefst 100 recepten opgedeeld per seizoen. De smaakvolle foodfoto’s doen mij direct watertanden en mijn vingers jeuken om meteen de keuken in te duiken om koude avocadosoep met Oosterscheldekreeft te maken of chocolade-notentaart met honing te bakken. Maar de essentie van lekker eten reikt verder dan de smaakpapillen op de tong. Waar komen de ingrediënten vandaan, wat voor impact heeft het productieproces op de omgeving en wie verdient er aan?
De Groene Garde zegt niet wat je wel en niet moet doen maar geeft je inzicht hoe jij je keuze kan maken in wat je belangrijk vindt als het om eten gaat. Want kies je nou voor biologische asperges uit Peru die veel kilometers maken (met hoge CO2 uitstoot) of voor gewone Hollandse van de boer uit de regio? En wat als je geen producten van ver meer eet, wat voor impact heeft dat op de fairtrade bananenboer in een ontwikkelingsland?
Dit kookboek geeft, tussen alle geweldige recepten door, op een frisse manier inzicht in eerlijk eten aan de hand van interviews, achtergrondverhalen en heel veel tips. Echt een aanrader voor nieuwsgierige lekkerbekken!

Erg leuk vind ik dat er zoveel verschillende mensen aan mee hebben gewerkt. Ik had graag ook een steentje bijgedragen, nu hopen dat er een deel 2 komt 😉