Op mijn balkonnetje heb ik kruiden, olijfboom popeye maar ook een frambozenstruikje staan. Ik dacht dat hij vorig najaar overleden was, maar opeens dit voorjaar kwamen er weer groene blaadjes aan de stok. En later zelfs een hoop bloemetjes. Dit beloofde een betere oogst te worden dan de halve framboos van vorig jaar. En ja hoor, er kwamen een stuk of wat kleine roodroze vruchtjes waar ik dolgelukkig mee was. Toen ik ze ging plukken hield ik een volle eetlepel over en toen rees de vraag; wat ga ik er mee maken? Het werd 1 flinke neut frambozenlikeur met wat pistachenoten erbij.
Meer likeur kan je maken met onderstaand recept.

Halve liter frambozenlikeur:
– 250 gram frambozen
– 200 gram suiker
– 0.5 dl wodka

Controleer de frambozen of er geen beestjes of schimmelplekjes op zitten. Meng ze, al licht kneuzend, met de suiker. Giet het frambozenmengsel samen met de wodka in een goed af te sluiten weckpot of fles. Laat minimaal 2 weken staan en zeef daarna de pitjes eruit. Voor minder troebel effect zeef daarna nog eens door een kaasdoek.
Makkelijk nog 4 maanden houdbaar. Ook leuk om met aardbeien, rabarber of ander fruit te maken.