Regelmatig eet ik een loempia voor mijn “Grote Loempia Test”. Net zoals oliebollen worden getest, maar dan in mijn eentje zonder uitgebreide rapporten. Misschien is mijn zelfbedachte onderzoek gewoon een goed excuus om ongegeneerd deze Aziatische snack te eten. ..
Zoals je begrijpt heb ik een flink aantal van die warme, langwerpige gefrituurde rakkers op en helaas moet ik bekennen dat ik vaak teleurgesteld ben. Niet krokant, geen kip te bekennen, te dik deeg of nauwelijks groente. Naja, er zijn genoeg punten waarop een loempia slecht kan scoren.
Maar ik heb nu een zaakje gevonden waar de winnaar aller tijden wordt verkocht, bij Vietnam House in Utrecht. Het is een kleine take away in de Mariastraat waar ze zelf alle gerechten maken en het echt vers is. De loempia’s zijn heerlijk knapperig, met krokante groente en mooie malse stukjes kip erin. Zelfs de saus die ze erbij serveren smaakt stukken beter dan de standaard tjak uit zo’n flessie van de toko.
Dus mocht je in de buurt zijn, dan is het echt een aanrader om een heerlijke loempia daar te halen. En vergeet niet de geweldige lenterol ook te nemen met garnalen, komkommer, kip, omelet en beetje munt en koriander. Goddelijk!