In de woonwijk Wittevrouwen in Utrecht fiets ik een doodnormale straat in. Bijna aan het einde is het restaurant waar ik vanavond ga eten: C’est Ça, een onopvallend pand met groene luifels en vitrage voor de ramen.
Bij binnenkomst geurt het naar lekker eten, maar bij het interieur past het niet. Dat is met veel hout en huiselijkheid meer iets voor een gehaktballentent of een uit de kluiten gewassen huiskamerrestaurant. De stoelen zijn met rood kunstleer bekleed (lekker voor zweetbillen!), de beschadigde tafeltjes staan dicht op elkaar en in de hoek een houten bank met wat kussentjes erop. Dus nee, op het eerste gezicht niet heel aantrekkelijk.
Wat ik wel echt te gek vind is dat je hier eet wat de pot schaft, 5 mooie gangen welteverstaan. En ik, als moeilijke kiezer, ben daar heel blij mee. Wel zit er één nadeel aan: je proeft de wijnen voor, maar hebt geen idee waar je ze bij gaat eten dus beoordelen is lastig.
De witte wijn is heerlijk fris bij de gerookte zalm met eiercrème, krokante pancetta en gedroogd brood. Wel mag de sla van mij dressing hebben, al zijn het een paar druppels goede olijfolie.
In een ouderwetse terrine met blommen wordt de lichte mosterdsoep met dragon en gemarineerde oesterzwammen geserveerd. Het zelf opscheppen geeft een gevoel van thuis tafelen wat de sfeer zo fijn en ongedwongen maakt.
Voor het hoofdgerecht wordt er een rode wijn geschonken met aardse tonen en zwarte bes. Mijn verwachting is een stuk lentewild want het is een zware. Met de lam en kalfszwezerik matcht deze niet goed, de zachte smaken zijn met 1 slokje compleet verdronken. Gelukkig volgt er een prachtig kaasplakje waarbij ik de rest van de donkerrode drank nuttig.
Als afsluiter een kletskoprolletje gevuld met mascarpone, in saffraan gepocheerde peer en bolletje blauwebessenijs. Deze toet vind ik te simpel na voorgaande gerechten. Dit is iets wat je zelf maakt voor vrienden. Ach, met die extreem huiselijke sfeer in dit restaurant past het misschien ook wel. Maar dan ga ik volgende keer wel dineren in joggingbroek en met sloffen aan!

www.restaurant-cestca.nl