Deze chocoladecake met kokoslaag is echt een ideale cake om op je werk uit te delen als je jarig bent. Het is niet veel werk om ‘m te maken zodat je het prima op een doordeweekse avond even kunt bakken. Ook kan je deze cake makkelijk in flink wat stukken snijden zodat je in één keer klaar bent. Omdat de cake best machtig is door de kokoslaag kan je ze ter grootte van een brownie snijden.

Want zeg nou zelf, er is toch niets leuker dan op zelfgemaakte zoetigheid te trakteren?

Chocoladecake met kokoslaag

Voor 16-20 stukken
Ingrediënten voor de chocoladecake:
– 3 eieren
– 250 gram fijne suiker
– 50 gram roomboter
– 200 ml melk
– 250 gram zelfrijzend bakmeel
– 4 eetlepels cacao

Ingrediënten voor de kokoslaag:
– 100 gram geraspte kokos
– 250 gram witte basterdsuiker
– 125 gram roomboter
– 50 ml melk

  1. Verwarm de oven op 175 graden.
  2. Begin met het maken van het cakebeslag: klop met mixer de eieren met de suiker tot een lichtgele romige massa. Dit duurt enkele minuten.
  3. Verwarm de melk niet te heet en laat de boter daarin smelten. Schep het meel en de cacao door het eimengsel. Voeg daarna het warme melkmengsel toe.
  4. Giet het cakebeslag in een ingevette of met bakpapier beklede rechthoekige vorm. Plaats in de oven en bak 20 minuten.
  5. Ga nu verder met de kokoslaag: meng de suiker met de kokos in een grote kom. Verwarm in een pannetje de melk en laat hierin de boter smelten. Schenk al roerende het warme melkmengsel door het kokosmengsel.
  6. Haal de cake uit de oven en check de gaarheid met een satéprikker. Deze moet droog uit de cake komen. Bestrijk de bovenkant van de cake met het kokosmengsel, verdeel dit gelijkmatig. Dit gaat makkelijk met de bolle kant van een grote lepel. 
  7. Bak de cake met kokoslaag nog 5 minuten in een oven op 250 graden. Laat afkoelen, snijd in stukken en dek af met folie. Klaar om de volgende dag uit te delen!

Smaakt deze cake naar meer? Probeer dan eens deze versie met citroen. Heerlijk fris voor in de zomer.