Niets lekkerder dan een verwarmende soep in de winter. Deze bloemkool-knolselderijsoep is dan ook echt zo eentje die ik graag eet als het buiten koud en nat is. En heel erg fijn, deze soep heb je met zo’n 20 minuten op tafel.

De amandel past heel goed bij de licht zoete smaak van de soep en maakt ‘m helemaal af. Ook heb je daardoor lekker wat knapperigs in de soep die verder heel zacht van structuur is.

Laat het buiten maar lekker koud zijn, dan kan ik extra van mijn bloemkool-knolselderijsoep genieten.

Winterse bloemkool-knolselderijsoep

Voorgerecht voor 4 personen

– 1 el olijfolie
– 1 kleine aardappel
– 1 Sjalotje
– 1 grote teen knoflook
– 1/2 cm verse gemberwortel
– Halve knolselderij
– Halve bloemkool
– Halve liter groentebouillon of 1 tablet tuinkruidenbouillon
– Peper&zout
– Handje amandelschaafsel

  1. Snipper de sjalot, pers de knoflook uit en snijd gemberwortel fijn. Schil de aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Maak de halve knolselderij schoon en snijd in grove stukken. Doe dit ook met de bloemkool.
  2. Verhit de olijfolie in een flinke pan en fruit hierin de sjalot, knoflook en gember. Bak de aardappel, knolselderij en bloemkool kort mee.
  3. Voeg de bouillon toe en eventueel nog wat water zodat alles bijna onder staat. Breng de soep afgedekt aan de kook en laat 10-15 minuten op laag vuur koken (afhankelijk van hoe groot je de stukken groente hebt gesneden).
  4. Bak ondertussen in een koekenpan, zonder olie, het handje amandelschaafsel lichtbruin. Let op, op het laatst kan het heel snel gaan. Hussel regelmatig. Haal uit de pan en zet tot gebruik apart.
  5. Pureer met een staafmixer of blender de soep tot een mooie romige structuur. Breng de soep verder op smaak met nog wat peper en zout. Serveer de soep met de amandelschaafsel erover.