Trrrrring trrring! Goede vriendin aan de telefoon. Ze zegt dat ze over half uurtje bij me is om knus een kopje thee te leuten. Gezellig!
Natuurlijk hoort er wat bij de thee, alleen heb ik niks in huis. Wel 50 gr boter, 85 gr suiker, 1 ei, 100 gr zelfrijzend bakmeel en 2 el melk. Hiervan maak ik snel deeg met een mixer en giet het in een kleine springvorm (16 cm) bekleed met bakpapier. Ondertussen verwarm ik de oven op 200 C. Vlug schil ik 2 appels, snij ze in vieren en daarna in kleine parten. Natuurlijk wel zonder klokhuis. De parten steek ik mooi in de cake en bak ‘m 20-25 minuten in de oven. 2 el abrikozenjam meng ik met wat kaneel en verdeel dit met een lepel over de warme cake. Nog 5 minuten de oven in en ondertussen zet ik water op. Ding Dong! Vriendin belt aan en wij gaan aan de thee met taart.
Philippine van der Goes
Ik ben Philippine van der Goes en ik ben verliefd op lekkers. Mij vind je overal waar het over lekker eten... Lees meer >
Instagram heeft toestemming nodig om een gebruikersprofiel te bekijken. Gebruik geautoriseerd account in widgetinstellingen
Receptenwenskaarten
Te koop: receptwenskaarten 4.- per set
Design by Eunoia Studio | Development ByYourSite
© Liefdevoorlekkers.nl - Alle rechten voorbehouden
ik wou dat ik je vriendin was! hmmmm lekker!
Ik ook, leuk dat je zo creatief bent!
Groetjes
Marian
Dan gaat het inderdaad lekker snel! Ik wil ook wel zo ontvangen worden! 🙂
Ik denk toch dat er meer dan twee eetlepels in dit recept moet , anders wordt het niet vloeibaar en kan je het ook niet gieten , zoals je beschrijft. Ik heb 1 dl gebruikt.
1 dl melk..
Een heerlijke recept heb het al tig keer gemaakt precies alles gedaan❤️❤️❤️❤️❤️
Beste Gerard, zoals ik het recept heb omschreven gaat het bij mij al jaren goed. Mocht je het zelf prettig vinden om er meer vocht door te doen dan is dat natuurlijk prima. Wel moet je er dan rekening mee houden dat de baktijd waarschijnlijk langer zal zijn omdat er meer vocht in het deeg zit en de cake minder snel gaart. Ik hoop in ieder geval dat je cake heerlijk is geworden.
al twee x gemaakt! vandaag appel -peer , bedankt!
wat leuk! Nou veel bakplezier!
Vanmiddag voor de tweede keer deze appelcaketaart gemaakt…kids hebben geholpen met bereiding (duurt niet zo lang, dus lekker geconcentreerd bezig) en daarna weer heerlijk samen smullen;-)
Bedankt!
Wat leuk om te horen! Zo gezellig om samen te maken en inderdaad, je bent er niet lang mee bezig dus ideaal om met kinderen te maken. Veel opsnoepplezier!!
Zal het deze namiddag klaarmaken met mijn zoon..
Heb al water in mijne mond..
Ik heb geen zelfrijzend bakmeel kan ik ook gewoon meel gebruiken met bakpoeder? En wat is de grootte van uw bakvorm?
Jazeker kan je prima je eigen zelfrijzend bakmeel samenstellen door bloem te mengen met bakpoeder. De vorm die ik gebruikt is een kleintje, van 16 cm doorsnede. Veel plezier met het bakken van de taart!
Ik heb het taartje gemaakt maar na 20 minuten was de kern nog erg vloeibaar. Alles gedaan volgens recept. Wat doe ik verkeerd. Ik heb een hetelucht oven.
Wat vervelend om te horen. Beste is om de taart dan wat langer te bakken. Hopelijk is ie alsnog heel lekker geworden.
Al een ouder recept zie ik! Maar nu voor het eerst gemaakt en inderdaad zoals de laatste reactie zegt… van buiten prachtig en van binnen nog nat. Per toeval had de visite afgezegd, anders hadden we vla haha. Hij staat lichtelijk gehavend weer in de oven. Fingers crossed!
Dank je voor je bericht. Ik heb het recept iets aangepast want vind het vervelend om te lezen als de taart bij meer mensen toch nog te nat is. Natuurlijk zit er een verschil in ovens en daardoor in baktijden maar als het echt te vloeibaar is, is het een teleurstelling.
Zelf maak ik regelmatig deze taart in een grotere vorm en ja, dan gaat de taart dus ook langer in de oven want de garingstijd is dan langer.
Hoop dat de taart uiteindelijk toch goed is geworden en heerlijk smaakte!
Ziet er heerlijk uit! Zou ‘m alleen wat groter willen hebben voor een springvorm van 24/26cm. Wat zijn dan de hoeveelheden?
Wat een heerlijk recept en een heerlijke manier van vertellen!
Je hebt me gered!
Liefs, Sanne.
Bedankt voor dit super snelle receptje! Ik vond hem heel goed gelukt. Zelf heb ik een klein beetje zout toegevoegd en wat citroenrasp door het beslag. Top!
Dit recept heb ik al minstens 10 keer gemaakt. Echt een top recept!! Soms vervang ik de melk voor karnemelk; ook een goed idee. Bedankt!!
Heerlijke cake! Al meerdere keren gemaakt, meestal met appel en peer.
Misschien een domme vraag, maar hoe lang kan de cake bewaard blijven?