Samen met vrienden aan een tafel vol verschillende Indische gerechten vind ik echt super gezellig. Het kost wel altijd wat tijd om alles te koken maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn.
Ook als we met z’n tweetjes en ons zoontje eten vind ik het leuk om af en toe even uit te pakken met Indisch eten. Vandaag het recept van een heel simpel bijgerechtje maar die echt een smaakmaker is: seroendeng

Seroendeng
Voor 3 personen
– 30 g kokosrasp
– 1/2 tl koranderpoeder
– 1/2 tl komijnpoeder
– 1 el suiker

1. Meng alle ingredienten door elkaar en verhit deze in een koekenpan op matig vuur. Hussel regelmatig. Let goed op want de kokos kan opeens heel snel donker gaan kleuren.
2. Zodra de kokos mooi bruin is doe je het meteen in een schaaltje om verder verkleuren te voorkomen.

Tip:
Vaak wordt er door seroendeng nog wat pinda’s gedaan. Ik heb het hier bewust weggelaten omdat bij de andere gerechten satésaus zit en anders smaakt alles zo naar pinda. Maar ga gerust je gang als je het wel graag wilt! Of doe er eens pittige pinda’s of gesuikerde pinda’s door. Leuke afwisseling