In mijn pauze at ik best vaak gerookte zalm met de briljante mosterd-dillesaus van Ikea. Dat was in de kantine bij Ikea want daar heb ik een tijd gewerkt. Dat sausje vind ik nog steeds lekker maar omdat ik niet dagelijks meer in ‘de grote blauwe doos’ te vinden ben heb ik de saus nu zelf gemaakt. Eigenlijk super simpel en hij smaakt nog beter: pittiger en frisser.
Leuk om dit sausje bij gerookte zalm tijdens het Paasontbijt te serveren!
Mosterd-dillesaus van Ikea zelfgemaakt
Voor klein potje waar je best lang mee doet.
– 2 el fijngehakte dille
– sap en rasp van ½ citroen
– 2 tl honing
– 1 tl mosterdzaad*
– ½ tl grof zeezout
– 1 el olijfolie
Doe alle ingrediënten in een potje met 2 eetlepels water, flink schud flink en klaar!
Als je het sausje zo proeft dan is het best pittig en heftig van smaak. Omdat je maar een beetje over je gerookt zalm doet is het helemaal niet meer zo heftig en is de totale smaak super.
Bewaar het sausjes in een afgesloten potje. Heerlijk voor over gebakken zalm of kabeljauw of een beetje als dressing door een salade. Ook lekker: wat door gekookte boontjes heen scheppen en dat bij vis serveren. Op komt het zeker!
*Geen mosterdzaad in huis? Gebruik dan een grove pittige mosterd.
Ik heb de saus van Ikea nooit geproefd, maar het klinkt wel heel lekker. Dat moet ik een keer proberen!
[…] IKEA krijg je bij je zalm altijd zo’n lekkere saus. Liefdevoorlekkers maakt hem thuis zelf. En dat doe ik nu ook. Ik kon alleen geen mosterdzaad krijgen, die vervang ik […]
Precies op tijd vind ik dit recept. Ik wilde morgen lang die grote blauwe doos (Ikea) gaan om speciaal die saus te halen….. Maar nu ga ik hem gewoon zelf maken.. Dank je wel voor dit recept.
Wat leuk dat je het sausje zelf nu gaat maken. Ben benieuwd wat je ervan vindt!
Zalm uit de.vriezer en dille bij de vleet uit de tuin. Dus deze dressing gemaakt! We gaan hem nu uitproberen.