{credit: Danielle Verkuijl – Goudse Fotografie}
Pauline van UitPaulinesKeuken.nl had een erg leuke rubriek op haar blog: 25 vragen aan… waarbij ze 25 vrolijke foodvragen aan culi helden voorlegde. Onder andere aan Yvette van Boven, Makkie Mulder en Monique van Loon. Flinke namen dus en weet je wat tof was? Dat ik ook in de rubriek voorbij mocht komen, lees hier. Niet dat ik mijzelf nou zo’n culi held vind maar ik was zeker geveleid!
Nu aan het einde van de eerste reeks van deze rubriek heeft Pauline zelf de 25 vragen beantwoord. Omdat ik dit geweldig vond deel ik graag haar antwoorden op mijn blog. Veel leesplezier en misschien zie je zelfs wat overeenkomsten tussen mijn en Pauline’s antwoorden.
Wat is je favoriete ontbijt?
Griekse yoghurt met muesli en een halve banaan.
Hoe drink je je koffie?
Zwart en in het weekend een cappuccino.
Wat zit er op je lievelingsbroodje?
In ieder geval iets met kaas. Een van mijn lievelings is verse mozzarella en Parmaham.
Soep of salade?
Soep in de winter, salade in de zomer
Wat is je favoriete kookboek?
Alles van Donna Hay! Fast, Fresh & Simple is mijn favo.
Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Easy! Nooit meer zoet.
Welke keuken (land) is je favoriet?
Italiaanse keuken. Eigenlijk alles rondom de Middellandse Zee.
Wat is je favo foodfilm?
Chef en daarvoor was het Julie & Julia.
Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
IJS, ik kan dat nooit weerstaan, zelfs niet in de winter.
Wie is je grootste inspiratiebron?
Donna Hay, I love her.
Thuis koken of uit eten gaan?
Thuis koken.
High end of Low profile?
Low. Tenzij het high end food in een low profile resto is.
Wat is je lievelings restaurant?
Napoli in Haarlem.
Boodschappen doe ik bij…
De Albert Heijn, de bakker, de slager, de groenteboer, op leuke marktjes en soms bij Marqt.
Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..
Waarom heb ik in hemelsnaam deze vraag bedacht. Het is onmogelijk om dit te beantwoorden. Maar dan ga ik toch voor de paëlla in Malaga bij El Patio.
Wat is je favo cocktail?
Ik drink niet vaak, maar als ik wat neem dan is het een Gin Tonic met vlierbloesem tonic van Fevertree. Of een wodka lime..
Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?
George is getrouwd en eigenlijk ook wel een beetje te oud geworden. Dus ik ga voor Heston. En dan niet om zijn looks, sorry Heston.
Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Olijfolie, zout en citroenen
Mijn favo snack is…
Nacho’s met guacamole en cheddarkaas. Hoewel ik een bitterbal met grove mosterd ook niet kan weerstaan.
Wat zit er op jouw pizza?
Altijd hetzelfde: Parmaham en Rucola
Wat lust je echt niet?
Ik ben niet zo dol op orgaanvlees en ook niet op boerenkool.
Mijn favoriete foodblog is…
Gimmesomeoven.com en natuurlijk mijn foodievrienden Oh My Foodness, Culy, Francesca Kookt, Chicks Love Food, Brenda kookt, Liefde voor Lekkers und so weiter.
Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..
Dikke slakken in tomatensaus, blegh. En die meelwormen waren ook wel gek.
Wat staat er op je food bucket list?
Heel veel, kijk hier maar.
Ik kan niet leven zonder…
Food en koffie…
Laat een reactie achter