Een van mijn beste vriendinnen ging trouwen en toen kwam natuurlijk de hamvraag: wat voor taart gaat er komen?! Ze zei wat twijfelend dat ze nog niet zeker wist of er wel een taart kwam. Oei, dat is geen optie dus riep ik meteen: dan maken wij de taart! En met wij bedoel ik samen met vriendin S en A. Gelukkig was iedereen super enthousiast en opeens kwam De Grote Dag steeds dichterbij. Een idee wat voor taart we gingen maken wisten we al vrij snel: mijn heerlijke, zomerse aarbeienmascarponetaart, en dan met allemaal verschillende soorten fruit zodat de kleuren mooi zouden oplopen. Super plan, maar nu nog de uitvoering.
Alle taartvormen verzamelden we, ingrediënten doorgerekend, inkopen gedaan en toen nog een volle dag in mijn keuken gestaan waar de boel compleet ontplofte. Maar het is ons gelukt! Een super zomerse bruidstaart!
Onderaan met blauwe bessen, daarna kersen, aardbei en bovenop framboos allemaal versierd met fruit en kleine witte bloemetjes. Verder maakten we nog 6 losse taarten erbij zodat we zeker weten genoeg hadden voor 90 gasten.
Het was een groot succes, het bruidspaar was er heel erg blij mee en mensen vonden het zo lekker dat sommigen voor een derde keer langskwamen om te snoepen.
En de rest van het feest? Geweldig! In de achtertuin van het bruidspaar met bandjes, ondergaande zon, groot vuur met bergen marshmallows en allemaal gekleurde lampjes en fakkels zodat we tot in de vroege uurtjes door konden feesten.
Oja, en natuurlijk moest het boeket gegooid worden. En wie ving ‘m? Naja, wie kreeg ‘m pontificaal in haar gezicht? IK! Dus wie weet dat ik nog eens een bruidstaart ga maken…
MMm, wat ziet deze taart er lekker uit en mooi, echt super! Ik was op zoek naar een recept om mascarpone te combineren met rode zomervruchten dus dit komt goed van pas!
Dank je wel!
Groetjes
Marian
Wat een prachtige originele bruidstaart!
Leuk om te lezen dat jullie de taart ook gaaf vinden. Het recept vind je ook op mijn blog dus je kan 'm zo ook zelf maken. En mocht je tips nodig hebben, laat maar weten.
“Alle taartvormen verzamelden we, ingrediënten doorgerekend”
Hallo Philippine
Even een vraag over de zomerse bruidstaart.
Je hebt het over het doorrekenen van de ingrediënten voor de taartvormen.
Stel dat je taartvormen van 28, 24 en 22 cm hebt.
Hoe reken je dan uit hoeveel ingrediënten er nodig zijn, gerekend vanaf de basis (dat is de taartvorm van 20 cm volgens jouw recept van de aardbeienmascarponetaart)?
Met vriendelijke groet,
Eveline
Hi Eveline,
Handigste is om even het volume van de verschillende vormen te meten (met water) en aan de hand daarvan de hoeveelheden te berekenen. Als de inhoud 1.25 van de basis is (20 cm) dan kan je een kwart extra ingredienten rekenen. En zo verder voor de andere maten. Kom je er zo uit?
Veel succes ermee! Als je nog vragen hebt laat het gerust weten.
Groeten,
Philippine
Ik wil deze bruidstaart ook gaan maken voor de bruiloft van mijn zus! Hij ziet er echt super mooi uit!
Maar met zo’n taarten standaard, moet je dan in het midden van de taart ook een gat maken? Zo ja, hoe kan ik dit het makkelijkste doen, zodat de taart toch mooi blijft?
Alvast bedankt!
Groetjes Sharona
Hi Sharona,
Wat leuk dat je de bruidstaart ook gaat maken! Inderdaad moet je een uitsparing maken om de standaard erin te zetten. Ik heb de taarten eerst gemaakt en pas bij het in elkaar zetten van de taart de uitsparing gemaakt. In het midden sneed ik met een scherp mes een stukje los van de taart en lepelde het er voorzichtig uit. Met wat aandacht gaat dat prima. Het ‘gat’ heb ik versierd met wat rood fruit zodat het niet zichtbaar is. Omdat de plateaus vrij dicht op elkaar staan zag je het toch al niet goed, dus je hoeft er niet bang voor te zijn dat her er lelijk uit komt te zien.
Mocht je meer vragen hebben laat het gerust weten en heel veel succes met maken! Zou het erg leuk vinden als je een foto stuurt van het eindresultaat.
Groetjes,
Philippine
Hoi hoi,
Bedankt voor je tips! Gelukkig gaat mijn zus in de zomer pas trouwen dus heb nog even tijd.
Ga deze week de taart al maken om te proeven, ben benieuwd!
Groetjes Sharona
Hi Sharona, nou dan ben je fijn op tijd met bedenken wat het gaat worden en met testkoken. Pak je goed aan! Veel bakplezier en mail gerust hè.
Groetjes, Philippine
Hoi Philippine,
De bruiloft van mijn zus is bijna zover, nog een paar weken en dan sta ik in de keuken voor de bruidstaart.
Ik had nog een paar kleine vraagjes:
– welke bloemetjes heb jij gebruikt? Ik zat zelf ook te denken aan eetbare bloemen, maar vind het lastig te zeggen hoe lang ze mooi blijven, weet jij dit toevallig?
– en hoe krijg ik de randen het mooiste los, bij mij blijf je een beetje oneffenheden zien… Niet zo mooi..
Alvast bedankt!!
Hi Sharona, Wat spannend dat het bijna zover is! Voor de bloemen heb ik niet specifiek eetbare bloemen gebruikt. Vooral heb ik de taart met vers fruit versierd en alleen wat takjes met kleine witte bloemetjes erin gestoken. Deze heb ik op de markt gekocht. Mocht je echt eetbare bloemen willen gebruiken dan kan je die goed bij de groothandel halen, zoals rozenblaadjes, margrieten, viooltjes etc. Kijk maar even naar de salade die helemaal onderaan deze blog staat waar bloemen van de groothandel in verwerkt zijn: http://liefdevoorlekkers.nl/2012/04/10/pimp-your-menu-met-pascal/
De decoratie (fruit en bloemen) kan je het beste echt vlak voor serveren (bijvoorbeeld een uurtje) op de taart doen zodat alles er mooi en fris uit ziet. Als je het een dag van te voren doet kan het allemaal wat dof ogen. En mocht je het fruit extra willen laten glanzen, los dan wat gelatine op en bestrijk het fruit met een klein kwastje.
De randen krijg je het beste los door een theedoek nat te maken met heet water en deze om de ring even (1 minuutje) te leggen. Door de warmte smelt de gelatine iets waardoor de vorm loslaat van de taart. Net zoals bij een pudding. Let wel op dat de doek niet te lang er omheen blijft zitten anders gaat het een beetje lopen. Als de taart op sommige punten toch nog lastig los laat, help dan een beetje met een klein scherp mes door de vulling van de rand los te maken zonder echt erin te snijden.
Veel plezier met de bruiloft!!
Hallo Phillippine ,
Deze taarten zien er super uit!!!!!!!
Zou graag zo verschillende versie’s maken voor het communiefeest van mijn zoon. Even een vraagje ivm de kersentaart ( hij is zot op kersen). Zijn dit verse kersen en zona, moet je die dan gewoon verwerken zoals de aardbeien/bessen/ frambozen ?
Alvast bedankt
Groetjes
Dominiek
Hi Dominiek, wat leuk dat je deze taart voor je zoon wilt maken. Wij hadden bevroren kersen gebruikt die al ontpit waren. Dat scheelde een hoop werk. Ik weet nog dat de hele keuken rood zag van het kersensap ;)) ik zou ze nu even in de blender doen en dan door de zeef. Dat gaat denk ik het makkelijkste. Lekker wordt het zeker! Veel succes ermee en mocht je nog vragen hebben laat het gerust weten. Groetjes, Philippine
Bedankt voor dit fantastische recept! Afgelopen augustus gebruikt om door vriendinnen onze “hoofd”bruidstaart van te maken. Het stapelen was spannend begreep ik achteraf maar wat was hij prachtig en heerlijk en wat hebben we er veel lovende reacties op gehad!!
Ah wat enorm leuk om te horen! Bedankt nog voor je reactie en wat fijn dat het een succes was. Groetjes, Philippine