{fotografie Saskia Lelieveld}

Deze week staat mijn blog in het teken van de UK en trap ik af met deze typische puddinkjes die echt een heerlijke snack zijn of ook als voorafje kunnen. Ze zijn best machtig door de hoeveelheid olie die je gebruikt en de volle spread dus ideaal als je er een goede borrel drinkt.
Ik was trouwens echt verbaasd hoe mooi de puddinkjes omhoog gaan tijdens het bakken. Een klein beetje keukenmagie wat mij betreft!

Yorkshire puddinkjes met zalmspread
Snack personen / 8 stuks
– 125 g bloem
– 2 eieren
– 300 ml volle melk
– 100 g roomkaas
– 3 tl mierikswortelpasta
– 3 el fijngehakte bieslook
– 1 citroen
– 100 g gerookte zalm (stuk, te koop bij de visboer)
– 50 ml zonnebloemolie
Extra nodig: muffinvorm met 8 holtes

1. Zeef de bloem in een grote kom. Klop de eieren erdoor. Giet onder voortdurend kloppen de melk langzaam erbij en klop tot het een glad beslag is. Breng op smaak met peper en zout. Giet het beslag in een schenkkan, dek af met vershoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
2. Meng in een kom de roomkaas met de mierikswortelpasta, bieslook en rasp van een hele en sap van een halve citroen. Breek de zalm in stukken en meng ze voorzichtig door het roomkaasmengsel. Breng op smaak met peper en zout.
3. Verwarm de oven voor op 200°C. Giet een halve eetlepel zonnebloemolie in elk van de 8 holtes van de muffinvorm. Zet de vorm in het midden van de oven en laat de olie in 5 tot 7 minuten heet worden.
4. Haal de muffinvorm uit de oven en giet het koele beslag in gelijke delen in de muffinvormpjes. Zet de vorm terug in de oven en bak de puddinkjes 20-25 minuten, tot ze goudbruin en gerezen zijn. Let op, open tussendoor niet de ovendeur anders kunnen de puddinkjes inzakken.
5. Los de puddinkjes uit de vorm en serveer ze direct met de spread.

Best trots ben ik op het bedrijfsmagazine Your Solution van Verbufa waar ik afgelopen zomer hard aan heb gewerkt samen met de rest van de kleine redactie. Het is weer een nummer geworden vol inspiratie met leuke klantinterviews, toffe gadgetpagina’s en ook lekkere recepten. Bovenstaand recept komt uit het magazine. Ik schreef de receptuur en deed de styling + foodstyling. Mocht je het leuk vinden dan kan je hier het hele magazine bekijken.