pannenkoekenwrap

Dat pannenkoeken heel hoog op mijn lijstje favo eten staan mag iedereen weten. Nee, ik schaam me er niet voor ondanks dat het totaal niet super culi, ingewikkeld of vernieuwend is. Die platte warme flappen vind ik gewoon extreem lekker. Hoe? Met spek en stroop! Of kaas en stroop. Of banaan, nutella en vanilleijs. Ik eet er niet een paar, maar gewoon makkelijk een stuk of 9. En als ik heel, heel veel mazzel heb is er de volgende dag nog eentje over die ik dan als lunch eet. Nu kan dat weer met het vrij standaard beleg maar ik maakte er dit keer een gezonde lunchwrap van. En lekker dat ie was!

Pannenkoekwrap met bietenhummus, spinazie, geitenkaas en peterselie
Lunchgerecht, voor 2 stuks
– 100 g uitgelekte kikkererwten
– ½ gekookte biet, in blokjes
– 1 el tahin
– 2 pannenkoeken
– 2 handjes spinazie
– 60 g verse gietenkaas
– ½ bosje peterselie

Doe de kikkererwten, biet en tahin in een mengbeker en mix met een staafmixer tot een smeuïge hummus. Breng flink op smaak met versgemalen peper en grof zeezout.
Besmeer een lekker dikke strook in het midden van de pannenkoeken met de hummus. Verdeel daarop de spinazie, geitenkaas en peterselie. Vouw de pannenkoek dubbel en rol de rest op.

Om handig mee te nemen als lunch rol je de pannenkoekwrap in bakpapier tot een mooi pakketje. Maak je deze wraps met verschillende soorten beleg? Doe dan per smaak een ander touwtje om het pakketje. Zo weet je welke smaak in welk pakketje zit.
Ook leuk om mee te nemen op een picknick in de lente!