Op zondag ontbijt ik graag met een eitje. Om nou iedere week hetzelfde eitje te eten is een beetje saai dus bedacht ik deze ontbijtsushi gemaakt met omelet. Lekker fris en zacht. En het leukste aan dit gerecht? Dat je dit ontbijtje met stokjes eet!

Ingrediënten
– 4 eieren, losgeklopt
– olie om in te bakken
– ½ avocado
– 50 g Hollandse garnalen
– 2 el mayonaise
– kwart citroen
– 4 bladeren botersla van een krop

Verhit een koekenpan, druppel er wat olie in en bak twee omeletten van de geklopte eieren. Laat de omelet iets afkoelen en bestrijk ze met de mayonaise. Verdeel de slabladeren.
Pel de schil van de avocado en verwijder de pit. Snijd de avocado in lange dunne repen. Verdeel deze in een lijn in het midden over de omeletten. Verdeel de garnalen over de avocado en bedruppel alles met wat citroensap. Maal er naar smaak peper en zout over.
Vouw een kant van de omelet over de vulling heen en rol zo strak mogelijk op zodat de vulling in het midden zit. Smeer het laatste randje in met wat mayonaise zodat deze dichtgeplakt is.
Snijd met een scherp mes iedere omelet in 10 stukjes en leg ze op een schaal. Lekker met wat sojasaus erbij.

Oja, natuurlijk is het ook een lekker gerechtje als borrelhapje, bij een sushimaaltijd of onderdeel van een paasbrunch.