Na een drukke dag wil ik niet lang in de keuken staan maar wel lekker eten. En ook nog eens het liefst iets nieuws maken. Perfecte inspiratie zijn dan de ‘makkelijk’ recepten van ZTRDG.nl, waar ik dit keer lamsvinken vond. Ik maakte ze weer iets anders, met spinazie en radijssalade:

Voor 2 personen:
– 200 gram lamsgehakt
– Kwart bosje koriander
– Kwart bosje peterselie
– Mespunt harissa (te koop bij Marokkaanse winkel)
– 6 plakken parmaham
– Olijfolie om in te bakken
– 300 gr bladspinazie
– 2 el blanke rozijnen
– 2 el geschaafde amandelen
– 1 bosje radijsjes
– 1 el Turkse yoghurt
– 1 tl citroensap
– Peper en zout

Hak de koriander en de peterselie fijn. Meng dit goed door het gehakt samen met de harissa. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het gehakt in 6 porties en maak hiervan wordstjes. Rol ieder worstje in een plak parmaham. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de lamsvinken op middelmatig vuur in 10 minuten gaar.
Was de radijsjes en zij ze in dunne plakjes, Meng in een kom de yoghurt, citroensap, wat peper en zout samen met de radijs.
Verhit een pan en laat het amandelschaafsel licht kleuren. Leg het schaafsel even apart en roerbak de spinazie kort in de hete pan. Breng op smaak met wat peper en zout
Serveer de lamsvinken met de radijssalade en de spinazie met amandelschaafsel en rozijnen erover samen met de lamsvinken. Lekker met stuk Turks brood.